X

Wij gebruiken cookies en andere technologieƫn om het verkeer te analyseren en je ervaring te optimaliseren. Lees ons privacy statement voor meer informatie.

Accepteren Weigeren Privacy statement

Topwerkplekken
Phoenix Contact

Eerder dit jaar brachten wij als team een bezoek aan de organisatie Phoenix Contact, een bedrijf dat al 100 jaar actief is op het gebied van elektrotechnische automatiseringstechnologie. Het was een inspirerende namiddag waarbij we de kans kregen om met de bedrijfsleiding in gesprek te gaan en te leren over de kwaliteiten van het bedrijf en hoe ze erin slagen zo'n succesvolle werkplek te creëren.

Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen door Steven Criel (General Manager) en Martine Deventer (HR Manager). Steven stelde ons meteen voor een duidelijke keuze: een presentatie van 137 slides over het bedrijf ofwel een spontaan verhaal vanuit zijn buikgevoel. Uiteraard kozen we voor dat tweede en daarmee was de toon gezet.

Steven en Martine namen ons mee in de visie van Phoenix Contact. Aan de hand van talloze anekdotes werd duidelijk hoe hun mensgerichte aanpak doordrongen zit in de organisatiecultuur en de dagdagelijkse werkzaamheden. Die aanpak stoelt op drie pijlers:

  1. Iedereen mag fouten maken. (« On a le droit de faire des erreurs »)
  2. We zetten in op de sterktes van onze mensen. (« Il faut utiliser les compétences des gens »)
  3. We staan open voor alles: we geven kansen en steunen initiatief

Het bedrijf spaart kosten noch moeite voor het welbevinden van de mensen die er werken. Men heeft oog voor de persoonlijke en professionele ontwikkeling van haar medewerkers en biedt hen de ruimte en middelen om te groeien. Een mooi voorbeeld van een topwerkplek.

Ons bezoek aan Phoenix Contact was een unieke ervaring. Het was prikkelend om de dialoog aan te gaan over de krachtlijnen en de HR-uitdagingen van een toonaangevend bedrijf. Om eens buiten de grenzen van Limburg op verkenning te gaan. Om opnieuw samen slimmer te worden.

#delenomtegroeien

Op bezoek bij Phoenix Contact - Topwerkplekken - Annelies & Co - Human Engagement Experts
Contact

Benieuwd of wij u kunnen helpen? We denken graag mee.

Wij zijn erkend dienstverlener KMO Portefeuille.

Website door InterXL | © 2024 Annelies & Co | Juridische informatie | Algemene voorwaarden