X

Annelies

Klankbord, coach, partner, meedenker, mensenmens. Maar vooral een vat vol positieve energie. Annelies kijkt optimistisch naar het leven. Ze leeft bewust in het heden met een goed oog voor de toekomst.

"Ik stel me vrij open op, zowel naar mijn medewerkers als naar de organisaties waarmee ik werk. Ik zeg graag waar het op staat, rechttoe rechtaan. Dat zit ook in mijn aanpak: pragmatisch, no nonsense maar altijd vanuit mijn drive om dingen in beweging te zetten, te verbeteren, op te lossen."

Veel mensen vroegen me: waarom start je nu nog een nieuwe zaak op? Waarom neem je nog het risico om mensen in dienst te nemen? Het is fijn om na 17 jaar - als zelfstandige HR manager voor bedrijven - een totaal nieuwe uitdaging aan te gaan. Omringd door mensen die bezield zijn door personeelsbeleid. Ik geef al een tijd les en vind het enorm boeiend om jonge mensen te motiveren, hen een stukje op weg te helpen. Om mijn kennis met hen te delen zodat ze kunnen uitgroeien tot de experts van morgen.

En dat is nodig. Werk is meer dan ooit onderhevig aan verandering de dag van vandaag. Het is belangrijk om mee te veranderen. Ondanks alle ervaringen moet je jezelf voortdurend heruitvinden, reflecteren, herdenken, om er weer iets nieuws mee te doen.

Daarom bouw ik met Annelies & Co aan een team van Human Engagement Experts. Mensenprofessionals die op diverse terreinen inzetbaar zijn. Die niet vies zijn om de handen uit de mouwen te steken. Die gedreven zijn om te excelleren in hun vakgebied. Die gretig het engagement aangaan om het hedendaagse personeelsbeleid te laten evolueren: van Human Resources naar Human Engagement."

Mijn favoriete CO
Collectief. Daar zit kennis delen in. Evolueren van individueel werken naar een topteam. En uiteraard ook samen met de klant tot optimale oplossingen komen.

Diane

12 jaar werkte Diane op de personeelsdienst van een toonaangevend Limburgs bedrijf, toch maakte ze de overstap naar Annelies & Co. De reden? De waarden van Annelies lopen perfect parallel.

"Mensen op een oprechte en correcte manier met elkaar laten omgaan, op alle niveaus: daar hecht ik zoveel belang aan. Ik wil dat anderen zich goed voelen in hun vel. Ik denk dat ik een warme persoonlijkheid heb. Ik maak graag tijd, bied een luisterend oor, vind het belangrijk om een vertrouwensrelatie uit te bouwen. Dat kan alleen als je doet wat je zegt.

Annelies draagt al die waarden in zich. En ik wil die mee uitdragen. Zodat bedrijven over HR gaan nadenken en bij zichzelf zeggen: 'ja, je hebt gelijk, we moeten naar engagement gaan in plaats van een personeelsbeleid dat mensen in de eerste plaats als hulpmiddelen ziet.

Wanneer je de mens niet bovenaan het lijstje zet, mis je een aantal zaken om hen te motiveren, om hen binnen te halen en bij je te houden. Medewerkers moeten zich goed voelen, het idee hebben 'ze hebben oog en oor voor mij', ze begeleiden me zodat ik kan groeien ...

Ik ben graag met creatieve dingen bezig. Bloemschikken, bakken, dingen maken. Ook in personeelsbeleid is die creativiteit een must. Dat 'out of the box' denken. Zo kun je bedrijven helpen om duurzaam te groeien. Zo kun je hen aantonen dat het belangrijk is dat HR evolueert naar Human Engagement.

Ik vind het supertof dat ik daar via Annelies & Co aan mag meewerken. Op deze manier werken is echt een verademing, het geeft me energie. Werk is op zo'n manier geen werk meer, maar puur genieten."

Mijn favoriete CO
Collega's. Omdat ook daar weer het verhaal van het groeien en de relatie tussen mensen onderling aan bod komt. Hier, bij Annelies & Co, maar ook bij onze klanten zelf.

Kais

Werken met mensen en proeven van nieuwe inzichten: dat staat bovenaan de favorietenlijst van Kais. "Ik heb respect voor Annelies’ manier van denken en werken. Ze is integer, heeft verfrissende ideeën en haalt altijd het menselijke aspect naar boven. Dat sluit goed aan bij wie ik ben."

Dat menselijke aspect dreef Kais richting communicatie. "Ik studeerde eerst af als auto-ingenieur aan de Karel de Grote School. Heel technisch allemaal. Ik miste de menselijke kant. Mijn bachelor Communicatie aan de XIOS Hogeschool, het huidige PXL, loste op dat vlak alle verwachtingen in. Ik proefde er van copywriting, event management, pr ... Ik probeer graag nieuwe dingen uit. Daarom houd ik ook zo van tapas," lacht hij.

Zijn stage liep Kais bij een gerenommeerd human resource bedrijf. Het klikte. "Een fijn bedrijf. Ik mocht er vrij snel aan de slag als consultant. Het geeft je alle kansen om door te groeien. Ik volgde enkele opleidingen en werd consultant voor Call Force. Dat beheert alle grote klantendiensten. Opnieuw dat communicatieve aspect."

Na 3,5 jaar stapte Kais over naar Annelies & Co. Het voelt organisch aan. "Mijn passie gaat naar rekrutering en personal branding. Vroeger moesten werknemers opkijken naar het bedrijf, vandaag trekken bedrijven mensen aan omwille van wie ze zijn. Dat is het verschil tussen HR en HE. De woorden zeggen het zelf: middelen ten opzichte van betrekkingen. Middelen zijn koud, je gebruikt ze. Na een tijdje raken ze uitgeput. Betrekkingen zijn relaties. Die kun je uitbouwen, ze gaan jaren mee."

Favoriete Co
"Ik kan niet kiezen. Voor mij is het een Co-driehoek: coöperatie, communicatie én ... collega’s. Al mijn collega’s zijn heel positief ingestelde mensen. Open en spontaan maar ook gedreven en met een grote passie voor wat ze doen. Ik zit hier dus in een luxepositie."

Katrien

Soms moet je een professionele rollercoaster nemen om op je bestemming te raken. Hoe verklaar je anders Katriens continentale sprong van japanologie naar human engagement? "Ik hou van talen, maar ben vooral een mensenmens. En waar kan je dan beter zitten dan bij Annelies & Co?"

Oshin. Zo heette de Japanse serie die haar liefde voor Japans aanwakkerde. "Ik wilde begrijpen wat de acteurs vertelden." Dus studeerde ze japanologie in Leuven en verbleef ze zelfs drie weken in een Japans gastgezin, maar ...

"... Ik ontdekte dat Japanners heel gesloten zijn. Zo ben ik niet. Dus sloeg ik professioneel een andere weg in."

Die weg loodste haar naar de bouwsector. Bij een bedrijf in Geel waar haar vader - een burgerlijk ingenieur - gedelegeerd bestuurder was. "Niet gemakkelijk. Ik wilde me continu bewijzen, meer nog dan de anderen. 20 jaar proefde ik er van alle facetten. Van de werf over projectopvolging en PR tot HR. Toen mijn directeur, een echte people manager, op pensioen ging wist ik: ‘het is nu of nooit’."

Het werd ‘nu’. Katrien volgde loopbaanbegeleiding. "De coach voelde me goed aan en bevestigde wat ik al wist. Dat mensgericht werken meer mijn ding is. HR is waar mens en bedrijf elkaar ontmoeten. Als mensen op hun juiste plaats zitten, worden ze gelukkig. En groeien ze uit tot ambassadeurs voor hun bedrijf. Maken zij ook hun bedrijf gelukkig."

Daarom startte Katrien ook bij Annelies & Co, ondanks de goede banden met haar vorige werkgever. "Het klikte meteen. Na ons eerste gesprek stapte ik met een big smile de trappen van C-mine af. En wist ik: ‘dat zit goed hier’." Een gevoel dat nog versterkt werd na de informele kennismaking met haar nieuwe collega’s.

"Alles valt nu gewoon op zijn plaats. Ik doe waar mijn hart zit, haal veel energie uit mijn werk en stop dat er met plezier weer in. Dát is de positieve vibe van Annelies & Co."

Favoriete Co
"Communicatie is belangrijk maar ik kies toch voor collega’s. Omdat ik er in mijn HR-verleden altijd alleen voor heb gestaan. Hier heb ik een gespreid bedje, kan ik elke dag met fijne mensen overleggen."

Nora

"Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging, had een aantal mooie aanbiedingen op zak. Maar ik heb gekozen voor Annelies & Co. Hun passie en enthousiasme werkten erg aanstekelijk tijdens de gesprekken. Ik dacht: dáar wil ik ook werken. Zo happy wil ik ook zijn."

Het tekent Nora ten voeten uit. Bij haar draait veel rond mensen. Van de personages in haar favoriete romans tot de locals die ze op haar reizen ontmoet. Van de kinderen die ze Engels leerde tijdens haar vrijwilligerswerk in Zanzibar en Zimbabwe tot haar collega’s en klanten.

"Na mijn studies rechten in Brussel ging ik bij een uitzendgroep aan de slag. Een echt groeibedrijf. Ik kwam er midden in een veranderingstraject terecht. Daar leerde ik dat HR aan de basis ligt van elke grote verandering. Dat ‘change’ alleen slaagt wanneer hij door de mensen gedragen wordt."

Ondanks de goede banden met haar collega’s maakte Nora de overstap naar een advocatenkantoor. "Het pleiten ging me goed af. Maar al na een maand merkte ik dat ik iets miste. Dat de job niet helemaal aansloot bij mijn passie. Ik ben iemand die niet impulsief wil beslissen. Die de dingen eerst een kans geeft. Pas na een jaar besloot ik om concreet nieuwe stappen te zetten richting HR."

En dat werd dus Annelies & Co. Hier focust Nora zich sterk op het sociaaljuridische. "Arbeidsreglementering, uitwerken van policies, payrolling ... Maar Annelies neemt me ook vaak mee naar de klant. Op de werkvloer. Daar verruim ik continu mijn horizonten. Ja, zoals ik dat ook zo graag doe in mijn boeken en tijdens mijn reizen."

Mijn favoriete CO
Community. Dat is ruimer dan collega’s alleen. Een community vereist human engagement en een goede samenwerking. En vooral ook: wederzijds respect.

Siemen

Afgestudeerd in de toegepaste psychologie - specialisatie arbeids- en organisatiepsychologie. Daarna Bachelor na Bachelor: advanced business Management specialisatie: bedrijfskunde. Ten slotte Master na Master in HR Management aan de Antwerp Management School. Een jonge ondernemer met een passie voor HR, sport en vrienden.

"Mens en economie linken: dat boeit me. Ik wil in het bedrijfsleven zitten, maar niet continu met cijfers bezig zijn. De mens is nog altijd het belangrijkste in het bedrijf. Vandaar ook de opeenvolging van mijn studies. De Antwerp Management School was de ideale tussenschakel tussen studeren en het professionele leven omwille van de state-of-the-art kennis en praktische inzichten die je meekrijgt van professoren die in het beroepsleven staan. Je behandelt hedendaagse HR-uitdagingen van échte bedrijven. De slagzin van AMS die ik zelf ook in mijn carrière wil bereiken bij iedereen waar ik mee samenwerk: Opening Minds. Touching Souls. Energizing Business.

Via LinkedIn maakte ik kennis met Annelies. Ik zag op haar profiel dat ze in haar carrière veel bedrijven had geholpen. Dat sprak me aan. Ons gesprek voelde niet aan als een sollicitatie, eerder als een wederzijds aftoetsen of onze visie op HR overeenkwam. Dat was meteen duidelijk. In Limburg focussen veel kmo's zich noodgedwongen op operationele HR-taken. Ze hebben geen tijd voor strategische projecten. Nochtans zijn die nodig om mensen te engageren, om ze aan je te binden en de kans te geven om te groeien.

Annelies heeft durf. Ze start niet alleen een eigen bedrijf op, maar wil ook effectief iets betekenen voor het HR-landschap in Limburg. Wil HR zelf veranderen ... in Human Engagement. En dat gaat haar lukken ook. Ze is een gevestigde waarde die zich kenmerkt door haar expertise en hands-on mentaliteit. Dat enthousiasme wil ik ook graag overbrengen naar de klanten van Annelies & Co."

Mijn favoriete CO
Community. Ik ben enorm onder de indruk van het boek 'The Network Always Wins' van Peter Hinssen. Sinds ik dat gelezen heb, geloof ik rotsvast in de kracht van het netwerk.

& Co

Engagement impliceert een gemeenschappelijk doel, een 'common goal'. De Co is het belangrijkste element in onze werking. Want het staat voor alles wat wij belangrijk vinden: collectief, collega's, continuïteit, community, communicatie.

  • Collectief | jij, onze klant: daar draait het om. We delen onze kennis met jou zodat we samen kunnen groeien. En met samen bedoelen we inderdaad jouw bedrijf, je medewerkers én wijzelf.
  • Collega's | je organisatie is zo sterk als je mensen. Dat geldt ook bij ons. Wij zijn allemaal gepassioneerd door onze missie: 'werken met mensen in de toekomst' naar een hoger niveau tillen.
  • Continuïteit | engagement impliceert de lange termijn. Een te groot verloop is nefast voor elk bedrijf. Wij gaan voor continuïteit, in de relatie met onze klanten, collega's én community.
  • Community | delen doet vermenigvuldigen. Hoe groter je community, hoe groter de interactie, het aantal impulsen, het aantal nieuwe inzichten.
  • Communicatie | communiceren is de basis voor interactie tussen mensen. En die interactie is de basis voor wederzijds engagement. Wij werken ruis weg en openen kanalen.
Contactgegevens
Wij zijn sociaal

Website door InterXL | © 2019 Annelies & Co | Juridische informatie