X

Annelies

Klankbord, coach, partner, meedenker, mensenmens. Maar vooral een vat vol positieve energie. Annelies kijkt optimistisch naar het leven. Ze leeft bewust in het heden met een goed oog voor de toekomst.

"Ik stel me vrij open op, zowel naar mijn medewerkers als naar de organisaties waarmee ik werk. Ik zeg graag waar het op staat, rechttoe rechtaan. Dat zit ook in mijn aanpak: pragmatisch, no nonsense maar altijd vanuit mijn drive om dingen in beweging te zetten, te verbeteren, op te lossen."

Veel mensen vroegen me: waarom start je nu nog een nieuwe zaak op? Waarom neem je nog het risico om mensen in dienst te nemen? Het is fijn om na 17 jaar - als zelfstandige HR manager voor bedrijven - een totaal nieuwe uitdaging aan te gaan. Omringd door mensen die bezield zijn door personeelsbeleid. Ik geef al een tijd les en vind het enorm boeiend om jonge mensen te motiveren, hen een stukje op weg te helpen. Om mijn kennis met hen te delen zodat ze kunnen uitgroeien tot de experts van morgen.

En dat is nodig. Werk is meer dan ooit onderhevig aan verandering de dag van vandaag. Het is belangrijk om mee te veranderen. Ondanks alle ervaringen moet je jezelf voortdurend heruitvinden, reflecteren, herdenken, om er weer iets nieuws mee te doen.

Daarom bouw ik met Annelies & Co aan een team van Human Engagement Experts. Mensenprofessionals die op diverse terreinen inzetbaar zijn. Die niet vies zijn om de handen uit de mouwen te steken. Die gedreven zijn om te excelleren in hun vakgebied. Die gretig het engagement aangaan om het hedendaagse personeelsbeleid te laten evolueren: van Human Resources naar Human Engagement."

Mijn favoriete CO
Collectief. Daar zit kennis delen in. Evolueren van individueel werken naar een topteam. En uiteraard ook samen met de klant tot optimale oplossingen komen.

Diane

12 jaar werkte Diane op de personeelsdienst van een toonaangevend Limburgs bedrijf, toch maakte ze de overstap naar Annelies & Co. De reden? De waarden van Annelies lopen perfect parallel.

"Mensen op een oprechte en correcte manier met elkaar laten omgaan, op alle niveaus: daar hecht ik zoveel belang aan. Ik wil dat anderen zich goed voelen in hun vel. Ik denk dat ik een warme persoonlijkheid heb. Ik maak graag tijd, bied een luisterend oor, vind het belangrijk om een vertrouwensrelatie uit te bouwen. Dat kan alleen als je doet wat je zegt.

Annelies draagt al die waarden in zich. En ik wil die mee uitdragen. Zodat bedrijven over HR gaan nadenken en bij zichzelf zeggen: 'ja, je hebt gelijk, we moeten naar engagement gaan in plaats van een personeelsbeleid dat mensen in de eerste plaats als hulpmiddelen ziet.

Wanneer je de mens niet bovenaan het lijstje zet, mis je een aantal zaken om hen te motiveren, om hen binnen te halen en bij je te houden. Medewerkers moeten zich goed voelen, het idee hebben 'ze hebben oog en oor voor mij', ze begeleiden me zodat ik kan groeien ...

Ik ben graag met creatieve dingen bezig. Bloemschikken, bakken, dingen maken. Ook in personeelsbeleid is die creativiteit een must. Dat 'out of the box' denken. Zo kun je bedrijven helpen om duurzaam te groeien. Zo kun je hen aantonen dat het belangrijk is dat HR evolueert naar Human Engagement.

Ik vind het supertof dat ik daar via Annelies & Co aan mag meewerken. Op deze manier werken is echt een verademing, het geeft me energie. Werk is op zo'n manier geen werk meer, maar puur genieten."

Mijn favoriete CO
Collega's. Omdat ook daar weer het verhaal van het groeien en de relatie tussen mensen onderling aan bod komt. Hier, bij Annelies & Co, maar ook bij onze klanten zelf.

Ian

Tekst volgt ...

Kais

Werken met mensen en proeven van nieuwe inzichten: dat staat bovenaan de favorietenlijst van Kais. "Ik heb respect voor Annelies' manier van denken en werken. Ze is integer, heeft verfrissende ideeën en haalt altijd het menselijke aspect naar boven. Dat sluit goed aan bij wie ik ben."

Dat menselijke aspect dreef Kais richting communicatie. "Ik studeerde eerst af als auto-ingenieur aan de Karel de Grote School. Heel technisch allemaal. Ik miste de menselijke kant. Mijn bachelor Communicatie aan de XIOS Hogeschool, het huidige PXL, loste op dat vlak alle verwachtingen in. Ik proefde er van copywriting, event management, pr ... Ik probeer graag nieuwe dingen uit. Daarom houd ik ook zo van tapas," lacht hij.

Zijn stage liep Kais bij een gerenommeerd human resource bedrijf. Het klikte. "Een fijn bedrijf. Ik mocht er vrij snel aan de slag als consultant. Het geeft je alle kansen om door te groeien. Ik volgde enkele opleidingen en werd consultant voor Call Force. Dat beheert alle grote klantendiensten. Opnieuw dat communicatieve aspect."

Na 3,5 jaar stapte Kais over naar Annelies & Co. Het voelt organisch aan. "Mijn passie gaat naar rekrutering en personal branding. Vroeger moesten werknemers opkijken naar het bedrijf, vandaag trekken bedrijven mensen aan omwille van wie ze zijn. Dat is het verschil tussen HR en HE. De woorden zeggen het zelf: middelen ten opzichte van betrekkingen. Middelen zijn koud, je gebruikt ze. Na een tijdje raken ze uitgeput. Betrekkingen zijn relaties. Die kun je uitbouwen, ze gaan jaren mee."

Mijn favoriete CO
"Ik kan niet kiezen. Voor mij is het een Co-driehoek: coöperatie, communicatie én ... collega's. Al mijn collega's zijn heel positief ingestelde mensen. Open en spontaan maar ook gedreven en met een grote passie voor wat ze doen. Ik zit hier dus in een luxepositie."

Katrien

Soms moet je een professionele rollercoaster nemen om op je bestemming te raken. Hoe verklaar je anders Katriens continentale sprong van japanologie naar human engagement? "Ik hou van talen, maar ben vooral een mensenmens. En waar kan je dan beter zitten dan bij Annelies & Co?"

Oshin. Zo heette de Japanse serie die haar liefde voor Japans aanwakkerde. "Ik wilde begrijpen wat de acteurs vertelden." Dus studeerde ze japanologie in Leuven en verbleef ze zelfs drie weken in een Japans gastgezin, maar ...

"... Ik ontdekte dat Japanners heel gesloten zijn. Zo ben ik niet. Dus sloeg ik professioneel een andere weg in."

Die weg loodste haar naar de bouwsector. Bij een bedrijf in Geel waar haar vader - een burgerlijk ingenieur - gedelegeerd bestuurder was. "Niet gemakkelijk. Ik wilde me continu bewijzen, meer nog dan de anderen. 20 jaar proefde ik er van alle facetten. Van de werf over projectopvolging en PR tot HR. Toen mijn directeur, een echte people manager, op pensioen ging wist ik: 'het is nu of nooit'."

Het werd 'nu'. Katrien volgde loopbaanbegeleiding. "De coach voelde me goed aan en bevestigde wat ik al wist. Dat mensgericht werken meer mijn ding is. HR is waar mens en bedrijf elkaar ontmoeten. Als mensen op hun juiste plaats zitten, worden ze gelukkig. En groeien ze uit tot ambassadeurs voor hun bedrijf. Maken zij ook hun bedrijf gelukkig."

Daarom startte Katrien ook bij Annelies & Co, ondanks de goede banden met haar vorige werkgever. "Het klikte meteen. Na ons eerste gesprek stapte ik met een big smile de trappen van C-mine af. En wist ik: 'dat zit goed hier'." Een gevoel dat nog versterkt werd na de informele kennismaking met haar nieuwe collega's.

"Alles valt nu gewoon op zijn plaats. Ik doe waar mijn hart zit, haal veel energie uit mijn werk en stop dat er met plezier weer in. Dát is de positieve vibe van Annelies & Co."

Mijn favoriete CO
"Communicatie is belangrijk maar ik kies toch voor collega's. Omdat ik er in mijn HR-verleden altijd alleen voor heb gestaan. Hier heb ik een gespreid bedje, kan ik elke dag met fijne mensen overleggen."

Laura

Do what you love and love what you do: Laura Knapen leeft ernaar. Dat was zo al in haar Chirotijd, dat is meer dan ooit vandaag in haar job. "Werken bij Annelies & Co is een ploegsport. Ik ben hier écht met mijn gat in de boter gevallen."

"Ik kom uit Schaffen, een dorpje nabij Diest. Mijn wereld was klein. In mijn klas zaten maar negen leerlingen. Toen ik me bij de Chiro aansloot, ging er een nieuwe wereld voor me open. Ik ontdekte de meerwaarde van samen dingen doen, maakte vrienden voor het leven én ontmoette er mijn eerste lief. Lode. We zijn getrouwd en hebben twee dochters: Fien en Fee."

Haar blik en wereld verruimen: het is een constante in Laura’s leven. "Na mijn hogere studie aan de sociale hogeschool In Heverlee wist ik het al: ik wilde iets in HR doen. Maar wél binnen een economische realiteit. Dus voegde ik er in Brussel nog een master handelswetenschappen aan toe."

Dat leverde haar een baan op in een selectiekantoor. "Maar ik wilde graag een HR-generalist worden. Alle aspecten van HR onder de knie krijgen. Dat was daar niet mogelijk. Ook bij mijn vorige werkgever was mijn werk onvoldoende afgestemd op die ambitie. Bij Annelies & Co kan ik me verder in de breedte ontwikkelen."

Het is duidelijk: Laura heeft afwisseling en uitdagingen nodig. En die vindt ze vandaag op C-Mine. "Hier krijg ik de vrijheid om mezelf continu te ontwikkelen. In een hecht team met een mentaliteit van ‘kennis delen’. Die van elke klant een topwerkgever wil maken. Onze ploeg speelt op een hoger niveau. Ja, Human Engagement is ‘the next level’ van HR."

Mijn favoriete CO
"Communicatie. Daarin ligt de sleutel voor elk probleem. Ik ben heel oplossingsgericht. Met een goede babbel kun je vaak het zwaarste conflict oplossen."

Maarten

Triatlons, hiken, lopen, een jaarlijks muziek-kunstfestival organiseren en zelfs bergbeklimmen ... Maarten legt de lat graag hoog. "Het positieve drijft me. Daarom voel ik me zo goed thuis bij Annelies & Co."

Hij noemt zichzelf een mensenmens. Dat blijkt ook uit zijn studies. Eerst een master in de Klinische Psychologie, daarna eentje in de Communicatiewetenschappen. Een vreemde combinatie? "Toch niet. In beide richtingen staat de mens centraal. Mijn stage volgde ik in een psychiatrisch centrum in Genk. De situatie van de patiënten greep me sterk aan. Ik ben heel empathisch."

Een positieve eigenschap die bij Annelies & Co goed van pas komt. "Ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen. Ik leerde Annelies kennen na mijn tweede stage: bij een reclamebureau. Het klikte meteen. Ze nam ruim de tijd voor me en gaf waardevolle tips voor een start in de HR. Het leek wel een gratis loopbaangesprek." (lacht)

Na anderhalf jaar in de sector kruisten hun paden opnieuw. "De manier waarop Annelies & Co naar mensen kijkt, prikkelt me. Dat ‘engagement’-aspect zit doordrongen in het team. Voor Annelies en Nico is de persoonlijke groei van hun medewerkers even belangrijk als de groei van het bedrijf. Ze geven ons enorm veel vertrouwen. Voor ik mijn contract tekende, brachten ze me in contact met het hele team. Ik mocht vrijuit vragen stellen – zonder dat Annelies of Nico erbij waren. Dat typeert én siert hen."

"Ja, Annelies & Co sluit perfect aan bij wie ik ben en wat ik voor ogen heb. Ik help graag andere mensen en ook hier doe ik dat. Want wie topwerkplekken uitbouwt, maakt automatisch de mensen in die organisatie gelukkiger."

Mijn favoriete CO
Communicatie. Een heldere communicatie lost zoveel dingen op. En zorgt voor een hogere betrokkenheid. Ja, Human Engagement en communicatie zijn onlosmakelijk verbonden.

Nico

Challenger. People Manager. Coach. Business Strategist en Entrepreneur. Zo staat het op zijn LinkedIn. Daarbuiten is hij in de eerste plaats een familieman. Met sterke persoonlijke waarden.

"Respect komt bij mij op de eerste plaats. Ik heb er een hekel aan wanneer mensen geen respect voor elkaar tonen. Ook samenwerking, verantwoordelijkheidszin en resultaatgerichtheid sluiten nauw bij me aan.

Human Engagement gaat over de betrokkenheid van mensen in een bedrijf. Daarom vind ik het zo belangrijk. HR is ‘werken bij een bedrijf. Human Engagement is ‘werken voor een bedrijf.

Een leidinggevende moet inspireren. Zo draagt hij of zij ertoe bij dat medewerkers gelukkig zijn en boven zichzelf uitgroeien. Dit kan enkel door hen met respect te behandelen, hen te vertrouwen, de nodige vrijheid te geven en inzicht en richting aan te reiken."

Mijn favoriete CO
Heel duidelijk: collega’s. Omdat het mensen zijn.

Siemen

Afgestudeerd in de toegepaste psychologie - specialisatie arbeids- en organisatiepsychologie. Daarna Bachelor na Bachelor: advanced business Management specialisatie: bedrijfskunde. Ten slotte Master na Master in HR Management aan de Antwerp Management School. Een jonge ondernemer met een passie voor HR, sport en vrienden.

"Mens en economie linken: dat boeit me. Ik wil in het bedrijfsleven zitten, maar niet continu met cijfers bezig zijn. De mens is nog altijd het belangrijkste in het bedrijf. Vandaar ook de opeenvolging van mijn studies. De Antwerp Management School was de ideale tussenschakel tussen studeren en het professionele leven omwille van de state-of-the-art kennis en praktische inzichten die je meekrijgt van professoren die in het beroepsleven staan. Je behandelt hedendaagse HR-uitdagingen van échte bedrijven. De slagzin van AMS die ik zelf ook in mijn carrière wil bereiken bij iedereen waar ik mee samenwerk: Opening Minds. Touching Souls. Energizing Business.

Via LinkedIn maakte ik kennis met Annelies. Ik zag op haar profiel dat ze in haar carrière veel bedrijven had geholpen. Dat sprak me aan. Ons gesprek voelde niet aan als een sollicitatie, eerder als een wederzijds aftoetsen of onze visie op HR overeenkwam. Dat was meteen duidelijk. In Limburg focussen veel kmo's zich noodgedwongen op operationele HR-taken. Ze hebben geen tijd voor strategische projecten. Nochtans zijn die nodig om mensen te engageren, om ze aan je te binden en de kans te geven om te groeien.

Annelies heeft durf. Ze start niet alleen een eigen bedrijf op, maar wil ook effectief iets betekenen voor het HR-landschap in Limburg. Wil HR zelf veranderen ... in Human Engagement. En dat gaat haar lukken ook. Ze is een gevestigde waarde die zich kenmerkt door haar expertise en hands-on mentaliteit. Dat enthousiasme wil ik ook graag overbrengen naar de klanten van Annelies & Co."

Mijn favoriete CO
Connecties. Ik ben enorm onder de indruk van het boek 'The Network Always Wins' van Peter Hinssen. Sinds ik dat gelezen heb, geloof ik rotsvast in de kracht van connecties.

Valerie

Jarenlang op zaterdag meehelpen in de slagerij van je ouders: het is niet evident voor een tiener die ervan droomt om dierenarts te worden. "Het scherpt wél je sociale contacten aan", lacht Valerie. "Ik leerde er mensen aan te spreken, bouwde er mijn communicatievaardigheden op. Dat komt nu goed van pas."

Omgaan met mensen staat bij Valerie centraal. "Weten hoe mensen handelen, wat er bij hen speelt: het boeit me. Daarom koos ik voor humane wetenschappen en daarna voor klinische psychologie." Haar stage dropte haar midden in zware crisissituaties. "Mensen die suïcidaal zijn of zware stoornissen hebben. Die ook vaak hervallen. Ze leren je om afstand tot de cliënt te bewaren. Maar ik wil net een direct verschil maken."

Dus volgde ze nog een Master na Master in arbeids- en organisatiepsychologie. "Dat is mijn biotoop. Dat bleek al tijdens mijn stage op de HR-afdeling van een bouwbedrijf. Ik proefde er van onboarding, evaluaties, mocht de andere stagiairs sturen … Datzelfde vertrouwen krijg ik ook bij Annelies & Co."

"Ik kende Annelies al van een eerder gesprek. Het klikte meteen. Toen ze me maanden later belde, twijfelde ik geen seconde. Ondanks de coronacrisis. De visie hier is sterk gericht op de lange termijn. Hoe we mensen kunnen helpen, ondersteunen, bedrijven beter kunnen maken. Dat is echt mijn ding."

Valerie houdt van aanpakken. En doorzetten. Zo restaureerde ze met haar vriend een oude stal tot een knappe woning. Waar ziet ze zichzelf over vijf jaar? "Hier", zegt ze resoluut. "Ik wil me graag specialiseren in de softe kant van HR. En dit is de ideale plek. Alles draait hier om betrokkenheid. Dat merk je. Ik voelde me van dag 1 deel van het team. Ja, Annelies & Co versterkt de onderlinge verbindingen. Intern én extern."

Mijn favoriete CO
Collega’s én collectief. Als team weten we meer. Zijn we sterker. Wisselen we ideeën uit. Die meerwaarde deel ik dolgraag met onze klant.

Rafa

"Ik heb altijd de ambitie gehad om een office dog te worden. Na mijn weken op de hondenschool, voerde ik voor mezelf een snuffelperiode in. Het is nu eenmaal belangrijk om even stil te staan bij je toekomst," zegt Rafa.

"In volle coronaperiode maakte ik kennis met Annelies. De klik was er meteen. Langs beide kanten. Ze overtuigde me dan ook vrij snel om aan boord te springen."

Rafa heeft er een pootje van weg om anderen te helpen. "Het ligt in mijn aard om mensen te plezieren, samen te brengen en te beschermen. Activiteiten die vandaag perfect passen in mijn functieprofiel. In mijn jeugd bleek al dat ik goed ben om eventuele (honden)brokken te lijmen. Noem me gerust een verbindende factor in het team. Een taak die ik dolgraag op me neem."

Annelies geeft Rafa de vrijheid om deels van thuis en deels op kantoor 'zijn ding te doen'. "Ik voel me altijd weer meteen welkom op C-mine Crib. Het team heeft een hoge aaibaarheidsfactor. Mijn belangrijkste opdracht? Bijdragen tot een beestig leuke topwerkplek waar iedereen voor iedereen klaarstaat. En waar medewerkers ook echt geapprecieerd worden voor wie ze zijn en wat ze doen. Bij Annelies & Co zit dat in het DNA (Dog Natural Attitude) ingebakken."

Mijn favoriete CO
Collega’s. Ik kijk écht naar hen op. Ja, dit is een hondstrouw team boordevol capaciteiten.

& Co

Engagement impliceert een gemeenschappelijk doel, een 'common goal'. De Co is het belangrijkste element in onze werking. Want het staat voor alles wat wij belangrijk vinden: collectief, collega's, continuïteit, connecties, communicatie.

  • Collectief | jij, onze klant: daar draait het om. We delen onze kennis met jou zodat we samen kunnen groeien. En met samen bedoelen we inderdaad jouw bedrijf, je medewerkers én wijzelf.
  • Collega's | je organisatie is zo sterk als je mensen. Dat geldt ook bij ons. Wij zijn allemaal gepassioneerd door onze missie: 'werken met mensen in de toekomst' naar een hoger niveau tillen.
  • Continuïteit | engagement impliceert de lange termijn. Een te groot verloop is nefast voor elk bedrijf. Wij gaan voor continuïteit, in de relatie met onze klanten, collega's én community.
  • Connecties | delen doet vermenigvuldigen. Hoe meer je connecteert, hoe groter de interactie, het aantal impulsen, het aantal nieuwe inzichten.
  • Communicatie | communiceren is de basis voor interactie tussen mensen. En die interactie is de basis voor wederzijds engagement. Wij werken ruis weg en openen kanalen.
Contact

Benieuwd of wij u kunnen helpen? We denken graag mee.

Wij zijn erkend dienstverlener KMO Portefeuille.

Website door InterXL | © 2021 Annelies & Co | Juridische informatie | Algemene voorwaarden