X

Wij gebruiken cookies en andere technologie├źn om het verkeer te analyseren en je ervaring te optimaliseren. Lees ons privacy statement voor meer informatie.

Accepteren Weigeren Privacy statement

Rebecca

"Alles start met zelfzorg. Pas wanneer je jezelf accepteert, kan je er écht zijn voor anderen. Ook in je job." Rebecca straalt rust uit. Maturiteit. En dat voor een millennial die dichter aanleunt bij Gen Z dan bij Gen X.

"Op mijn 23ste speelde ik een van mijn goede vrienden kwijt. Zelfmoord. Dat schudt je wakker, zet je anders in het leven. Vroeger zei ik altijd ‘ja’. Vandaag niet meer. Ja zeggen, is empathisch. Maar als het een automatisme wordt, cijfer je jezelf weg. Een beetje assertiviteit is nodig."

Rebecca is de dochter van een Congolese moeder en Belgische vader. Het huwelijk strandt, haar moeder verdwijnt uit haar leven. Ze groeit op in Hasselt, met haar vader, broertje, halfbroer en halfzus. Het is snel duidelijk: ze is graag rond mensen. Er ontstaan hechte vriendschappen: op school, in de jeugdvereniging ... Zelfs in haar vrije tijd zoekt ze mensen op. "Ik sta achter de toog van een ontmoetingscentrum. Ik luister graag. Je leert er zoveel van. Hoe je op de juiste manier omgaat met bepaalde types, bijvoorbeeld. Ik ben goed in mimicry (lacht)."

Kiezen welke weg in te slaan: het was allerminst evident. "Onze generatie heeft zoveel keuzemogelijkheden. Dat maakt het moeilijk. Die Paradox of Choice kan verlammend werken. Vandaag weet ik dat niets in steen gebeiteld staat. Dat de ene keuze de andere niet uitsluit. Dat geeft me rust."

Wanneer wist ze dan dat HR de juiste keuze was? "Na mijn bachelor Rechten startte ik in HR. Recruitment, onboarding, payroll ... Pas als consultant bij de lokale overheid besefte ik: dit wil ik doen. Mensen helpen om hun job goed te doen, meebouwen aan een fijne werkcultuur … Dan verander je voor een stuk iemands leven."

Die Paradox of Choice was er niet wat Annelies & Co betreft. "Ik had geen twijfels. Voelde de connectie meteen. De energie tussen ons drieën. En daarna ook met de rest van het team. En ik wist: hier zit ik goed. Hier wil ik zijn. Hier wil ik blijven!"

Mijn favoriete CO
Collega’s. Zonder twijfel. Mensen zijn het kloppend hart van elke onderneming. Je kan zoveel van elkaar leren. Die verbondenheid … daar haal je het grootste totale surplus uit.

Contact

Benieuwd of wij u kunnen helpen? We denken graag mee.

Wij zijn erkend dienstverlener KMO Portefeuille.

Website door InterXL | © 2024 Annelies & Co | Juridische informatie | Algemene voorwaarden