X

Events

Workshop: Aanwezigheidsbeleid 26 november

Hasselt, 26 november 2020 8u30 - 13u00

Workshop: Aanwezigheidsbeleid - Event - Annelies & Co - Human Engagement Experts

Ziekteverzuim. Zodra het woord valt, hoor je bedrijfsleiders puffen en zuchten. Doktersattesten, processen die stilvallen, vervangingen regelen … Het brengt heel wat frustraties met zich mee. De omvang en gevolgen zijn immers groot. Zowel voor collega’s als de werkorganisatie en de werkgever. De oplossing? Die bestaat: een goed aanwezigheidsbeleid.

Een goed aanwezigheidsbeleid betekent meer dan vaccinaties aanbieden en ziektecontroles uitvoeren. Hoe blijven mensen gemotiveerd en betrokken? Hoe houd je de werksfeer optimaal? En hoe zorg je ervoor dat medewerkers zich enkel ziek melden als ze dat ook echt zijn?

Een succesvolle aanpak omvat organisatorische én individuele maatregelen. Het betekent oprecht zoeken naar duurzame oplossingen. Via jobinhoud, werkomstandigheden en arbeidsrelaties. Het betekent de uitbouw van een waarderende, motiverende bedrijfscultuur.

Daarom ontwikkelden wij samen met Medilim de STARTKIT ‘EEN SUCCESVOL AANWEZIGHEIDSBELEID: VAN THEORIE NAAR PRAKTIJK’. Met deze startkit willen we niet alleen concrete oplossingen bieden, maar ook aanzetten tot nadenken.

  • over de verzuimsituatie in jouw bedrijf,
  • over daadkrachtige acties,
  • over de evolutie van een reactieve aanpak gericht op problemen en symptomen naar een preventieve aanpak,
  • en over het verzuimbeleid als middel voor een positief aanwezigheidsbeleid.

Datum: Donderdag 26 november (of 26 oktober)
Tijdstip: 8u30 – 13u00
Locatie: Medilim, Kunstlaan 16, 3500 Hasselt

Deelname in de kosten bedraagt € 250 (excl. btw - incl. catering en starterskit) per persoon. U ontvangt hiervoor een factuur. Kosteloos annuleren kan schriftelijk tot 72 uur voor aanvang van het seminarie.

Per groep worden er maximaal 10 deelnemers toegelaten. De vergaderruimte wordt zo ingericht dat de sessie fysiek, maar ook Corona-proof kan plaatsvinden.

Delen:

Inschrijven

Gebruik het formulier om je in te schrijven. Heb je een Annelies & Co account? Dan kun je via de link hierboven ook even inloggen, dan wordt het formulier voor je voorgevuld!

Contactgegevens
Wij zijn sociaal

Website door InterXL | © 2020 Annelies & Co | Juridische informatie | Algemene voorwaarden